Загибель Галини Гатчинс: Суд не задовольнив прохання Алека Болдвіна відхилити звинувачення про ненавмисне вбивство

Актор знову постане перед судом у липні за смертельний постріл в операторку Галину Гатчинс на зйомках вестерну «Іржа» у 2021 році. Якщо його визнають винним, йому загрожує до 18 місяців позбавлення волі.

Суд не задовольнив прохання американського актора Алека Болдвіна відхилити звинувачення про ненавмисне вбивство. Про це повідомило видання UPI.

Рішення суду означає, що Болдвін знову постане перед судом у липні за смертельний постріл в операторку Галину Гатчинс на зйомках вестерну «Іржа» у 2021 році. Якщо актора визнають винним, йому загрожує до 18 місяців позбавлення волі.

Болдвін стверджував, що він не натискав на курок, коли пістолет вистрілив, і заперечив відповідальність за смерть Гатчинс.

У березні адвокати Болдвіна подали клопотання про зняття звинувачень. Адвокат Люк Нікас у судових документах, поданих цього місяця, стверджував, що його підзахисний не мав підстав вважати, що у пістолеті знаходилися бойові кулі. Водночас прокурори вважають, що актор знехтував ризиками.

Нагадаємо, нещодавно наглядачку за зброєю під час зйомок фільму «Іржа» Ганну Гутьєррез-Рід, яку визнали винною в ненавмисному вбивстві операторки українського походження Галини Гатчинс у 2021 році, засуджено до 18 місяців ув’язнення. Адвокати дівчини просили пом’якшити вирок, зокрема з можливістю умовного терміну, але прокурори наполягали на ув’язненні терміном на 18 місяців через відсутність каяття.

20 січня 2023 року стало відомо, що Алеку Болдвіну та Ганні Гутьєррез-Рід висунуть звинувачення і будуть судити.

Спочатку йшлося про те, що Болдвіну загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення, але згодом прокурори пом’якшили звинувачення голлівудському актору, скоротивши можливий термін ув’язнення для нього до максимум 18 місяців.

Оператор Росс Аддієго, костюмер Доран Кертін і технічний працівник фільму «Іржа» Різ Прайс також подали позов проти Алека Болдвіна та продюсерів картини. У позові стверджувалося, що всі вони стояли поруч із Болдвіном, коли він здійснив постріл. Позивачі заявили, що вони отримали «вибухові травми», і вимагали відшкодування збитків. 

Болдвін не визнав своєї провини в загибелі Гатчинс на знімальному майданчику. Згодом стало відомо, що він попросив суд відхилити позов, який проти нього подали українські родичі загиблої — батьки та сестра. Він стверджував, що українські родичі Гатчинс не були з нею близькими ні фізично, ані емоційно.

Наприкінці березня 2023-го Дейв Голлс, перший помічник режисера вестерну «Іржа», визнав провину й отримав покарання — шість місяців умовного терміну з випробувальним терміном без нагляду, штраф у розмірі 500 доларів, 24 години громадських робіт і курси з безпеки вогнепальної зброї.

У червні американські прокурори звинуватили фахівчиню зі зброї Ганну Гутьєррез-Рід, яка працювала у складі знімальної групи фільму «Іржа», в маніпулюванні доказами у зв’язку з трагічним пострілом.

У січні 2024 року велике журі присяжних висунуло Алеку Болдвіну чергове звинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс. 

Джерело