Одна маленька хитрість допоможе зберегти часник у квартирі до наступного року: бабуся все життя робила так

Зберігати часник ви зможете протягом цілого сезону, якщо скористаєтесь такою хитрістю. Розповідаємо про лайфхаки від городників, що вам допоможуть. Як зберігати часник у квартирі

Навіть за дотримання всіх правил вирощування часнику та вчасного його викопування городники можуть зіткнутись із проблемою, коли врожай псується. Тоді часник доводиться купувати у магазині або використовувати заготівлі – сушений, мелений або консервований.

Багато дачників навіть не здогадуються, що насправді вони легко можуть зберігати часник у квартирі та не витрачати зайві гроші на купівлю овочів на базарі. Розповідаємо про хитрощі, що допоможуть.

Як зберігати часник

Головних причин, чому часник псується, три. Низький рівень вологості стає причиною висихання плодів, а ось гниють чи проростають зубки навпаки – через високу вологість у приміщенні, де зберігаються. За неправильних умов зберігання можуть розвиватись хвороби та інфекції, що до цього “спали”.

Експерти розповіли, як зберігати часник у квартирі, аби він протягом сезону залишався свіжимЕксперти розповіли, як зберігати часник у квартирі, аби він протягом сезону залишався свіжим

За словами експертів, набагато краще часник зберігається у кімнатній температурі на нижній полиці кухонних шафок – у тих, що знаходяться далі від плити. Вам доведеться покласти часник у скляні банки під кришкою або ж опустити кожну головку в розтоплений парафін, аби той захистив його.

Експерти розповіли, як зберігати часник у квартирі, аби він протягом сезону залишався свіжимЕксперти розповіли, як зберігати часник у квартирі, аби він протягом сезону залишався свіжим

У міській квартирі часник також може зберігатись у кімнатній температурі. Втім, господині й господарі мають подбати про те, аби часник залишився здоровим та соковитим. Для цього ви можете скористатись лайфхаком, що дістався нам від наших бабусь – обрізати коріння та припекти його над полум’ям свічки. Так ви буквально закриєте доступ інфекцій до найголовнішого – плодів, що зберігаються в лушпинні.