Даю огіркам молоко, пісок і йод – і “гребу” врожай відрами: раніше й подумати не могла, що це діє на всі 100

Підвищити врожайність огірків ви можете завдяки простому добриву на основі популярних компонентів. Ділимось основними порадами від городників. Як удобрювати огірки молоком і йодом

Спершу може здаватись, що підживлення молоком – занадто просто й не дуже ефективне. Втім, насправді при правильному застосуванні такий компонент може принести багато користі. Все завдяки тому, що до її складу входять фосфор, марганець, залізо, кальцій та багато інших корисних мікроелементів.

Домашнє добриво для огірків

Молоко є корисним продуктом не лише для гарного росту й розвитку рослин, але й для підвищення їхньої стійкості до змін температури, заморозків, хвороб і шкідників. Добре допомагає розчин для захисту від комах. Втім, для хорошого та якісного результату вам знадобиться натуральне сире молоко, а не те, що ви придбали у магазині.

Експерти розповіли про найкраще добриво для огірків, яким потрібно удобрювати культуруЕксперти розповіли про найкраще добриво для огірків, яким потрібно удобрювати культуру

Існує декілька варіантів приготування добрива для огірків на основі молока. Варто відзначити те, що перевірене часом і досвідом. Найпростіша підкормка готується так – 1 літр молока потрібно змішати з 10 літрами чистої води. Далі потрібно перемішати рідину та використовувати для поливу чи обприскування.

Ще один ефективний варіант – розчин із молока та дріжджів. Для приготування такої підкормки потрібно налити літр молока у місткість і додати декілька столових ложок дріжджів та декілька столових ложок цукрового піску. Після цього потрібно влити розчин у 10 літрів чистої води та використовувати для поливу – кожному кущику треба 1 літр готового добрива.

Експерти розповіли про найкраще добриво для огірків, яким потрібно удобрювати культуруЕксперти розповіли про найкраще добриво для огірків, яким потрібно удобрювати культуру

Не можна оминути увагою і добриво з додаванням йоду та нашатирного спирту. Вам потрібно змішати 10 літрів чистої води, 2 літри молока, 10 крапель йоду та 1 столову ложку нашатирного спирту. Ретельно перемішайте все та обприскуйте огірки під час цвітіння та при появі перших плодів.