У Житомирі викрили листоношу, яка привласнювала собі гроші з субсидій та пенсій

У Житомирі листоношу одного з міських поштових відділень підозрюють у привласненні грошей з чужих пенсій та монетизованих субсидій

Про це на своєму сайті поінформувала поліція Житомирщини, передає RegioNews.

Як розповіли правоохоронці, таким чином листоноша привласнила близько 10 тисяч гривень.

“Слідство встановило, що 36-річна листоноша підробляла підписи місцевих жителів у відомостях про отримання ними виплат. Наразі є докази її причетності до щонайменше трьох таких випадків, вчинених на початку 2024 року”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що пенсіонерки давали листоноші гроші для оформлення передплати на періодичні видання. Фальсифіковані видаткові накладні листоноша передавала для звіту керівництву, а гроші на передплату газет до редакції так і не доходили.

Листоношу підозрюють у зловживанні службовим становищем і заволодінні чужим майном, а також у підробці документів і шахрайстві.

У разі доведення вини жінці може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше у Житомирі викрили голову обласної військово-лікарської комісії, який за гроші сприяв оформленню інвалідності та непридатності до військової служби.