Людям із високим тиском квашену капусту їсти не можна: причина вас здивує, але її мають знати всі!

Квашена капуста – не тільки смачна, але й корисна закуска. Втім, їсти її можна далеко не кожному. Кому краще відмовитись від такого частування та чому? Кому не можна їсти квашену капусту

Найпопулярніша на сьогодні квашена страва – це капуста. Багато хто має власний рецепт приготування закуски. Такий продукт є джерелом корисних вітамінів і мінералів, але їсти його можна далеко не кожному. До вживання улюбленої багатьма стравами існують протипоказання. Про це розповідають дієтологи.

Кому не можна квашену капусту

За словами експертів, квашена капуста – справжнє джерело корисних речовин. У ній можна знайти вітаміни C, K, B1, B2, B3, B6, та фолієву кислоту. Багато у складі квашеної капусти і різних мінералів – від калію до цинку та марганцю. Ферментований продукт чудово впливає на травлення, адже крім клітковини там багато молочної кислоти. Обидва ці компоненти допомагають підтримувати баланс корисних бактерій у кишківнику.

Експерти пояснили, кому не можна їсти квашену капусту та чим вона може нашкодитиЕксперти пояснили, кому не можна їсти квашену капусту та чим вона може нашкодити

Корисною є закуска і для інших органів і систем людського організму. Вона знижує ризик розвитку раку грудей, простати та легень, а також підтримує здорову роботу серцево-судинної системи та може зміцнити імунітет. Втім, є у продукті і свої недоліки – надлишок солей. Він робить цю закуску непридатною для тих, у кого є захворювання нирок та підвищений тиск.

Експерти пояснили, кому не можна їсти квашену капусту та чим вона може нашкодитиЕксперти пояснили, кому не можна їсти квашену капусту та чим вона може нашкодитиЕксперти пояснили, кому не можна їсти квашену капусту та чим вона може нашкодити

Крім того, існує інше протипоказання – алергія на хрестоцвіті культури, до яких належить капуста. Експерти додали, що страва може підвищити кислотність шлунку через молочну кислоту у складі. Квашена капуста може посилити проблеми зі здоров’ям у тих людей, які мають проблеми зі шлунковою системою, а тому краще не ризикувати та відмовитись від страви.

Джерело: noviydoctor.com