Вже і чоловіка привчила до здорової дієти: в моєму сніданку завжди є 1 з цих 8 корисних продуктів

Корисна їжа у людей часто асоціюється з чимось прісним, а слово “дієта” більшість навіть чути не хоче. Насправді ж дієта — це не про щось несмачне, якщо вона продумана. Дієтологи порадили 8 продуктів для корисного сніданку

Який зазвичай вигляд має сніданок у більшості українських родин? Кава, швидко зроблений бутерброд з ковбасою чи сиром, може пельмені, в кращому випадку — яєшня. Можливо, це ситно, але користі від таких сніданків зазвичай мало. Тому краще включити у власний раціон більше корисних продуктів та щоденно робити зіркою свого сніданку принаймні 1 з них.

Почнемо з авокадо. Це взагалі унікальний фрукт. Він м’який, ніжний, з легкою жирністю, яка забезпечує неймовірну ситість. Авокадо можна використовувати для салатів, тостів, смузі. А ще з нього можна робити корисну та дуже смачну альтернативу звичному майонезу.

Дієтологи порадили 8 продуктів для корисного сніданкуДієтологи порадили 8 продуктів для корисного сніданку

Звісно ж, уявити сніданок без яєць важко. Купа білка, вітамінів та мікроелементів. Готувати яйця краще різноманітно: омлет з зеленню, яєчня з томатами, пашот, звичайні варені. А ще можна використовувати яйця для приготування салатів та/або домашнього майонезу.

Вівсянка здається чимось мейнстрімним, тому багато хто від неї відмовляється. А дарма! В цій крупі міститься багато користі. А ще можна її міксувати з іншими 3 чудовими продуктами для сніданку — горіхами, ягодами та медом. А різномаїття горіхів та ягід дозволяє щоразу робити щось з унікальними смаками. Або готувати корисні батончики для перекусу!

Дієтологи порадили 8 продуктів для корисного сніданкуДієтологи порадили 8 продуктів для корисного сніданку

Також горіхи та ягоди можна міксувати з грецьким йогуртом. Так, саме грецьким. В інших є чимало цукрів та інших компонентів, які зроблять сніданок не надто здоровим. А ось горіхи або ягоди — це корисно. До слова, влітку ягоди можна брати свіжі, а щоб вони були поруч також взимку, можна їх заморожувати або дегідрувати для приготування швидких каш.

Останньою в списку, але не по корисності є зелень. Шпинат, рукола, петрушка та зелена цибуля — це далеко не повний список корисної зелені. Можна подрібнювати її в омлет, додавати в салати, використовувати, як декор. Навіть салати виключно із зелені — дуже класна ідея, якщо правильно підібрати для них заправку.

Джерело: noviydoctor.com