Ось чому мариновані помідори втрачають форму та “розповзаються”: 3 помилки та 3 поради від мудрих господинь

З різних причин консервовані помідори можуть вийти м’якими та у процесі зберігання втрачати форму. Розповідаємо, чому так стається і як готувати закуску, аби такого не було. Чому мариновані томати виходять м’якими

Приготувати смачні мариновані помідори може абсолютно кожен, якщо буде знати про прості поради. Ці секрети допоможуть приготувати, не м’які томати з тріщинами, а пружні та соковиті помідорки.

Чому мариновані помідори м’які

Якщо ви боїтесь, що банки взимку “вибухнуть”, стерилізувати їх, звичайно, потрібно. Втім, багато господарів і господинь роблять помилку – стерилізують разом із томатами всередині. Якщо робити так, то банки можуть “луснути” просто в процесі стерилізації, а томати перетворяться на пюре.

Натомість краще заздалегідь простерилізувати банки для помідорів, а не ставити їх разом із “начинкою” у киплячу воду. Для дезінфекції достатньо декілька разів залити томати окропом, а потім – гарячим маринадом.

Експерти розповіли, чому мариновані томати виходять м'якими та втрачають свою формуЕксперти розповіли, чому мариновані томати виходять м’якими та втрачають свою форму

Кам’яна сіль не завжди ідеально чиста, але ми завжди використовуємо її для консервацій. Часто після розчинення маринаду на дні ви можете побачити некрасиві кристали чи навіть камінці з піском. Розсіл обов’язково потрібно процідити.

Остання порада стосується часнику. Часто помідори тріскаються та виходять м’якими, якщо використовувати для приготування маринаду нарізаний часник – він робить розсіл мутним, а ферменти розм’якшують овоч. За словами експертів, використовувати цей інгредієнт потрібно цілим.

Експерти розповіли, чому мариновані томати виходять м'якими та втрачають свою формуЕксперти розповіли, чому мариновані томати виходять м’якими та втрачають свою форму

Пояснити причини такого процесу господині, які завжди готують розсіл саме з цілим часником, не завжди зможуть – питання досвіду та експериментів. Але за словами експертів, причина в тому, що розрізаний часник виділяє специфічні елементи, які впливають на структуру помідорів.

Джерело: noviydoctor.com