Цей “дідівський” метод перетворить гумове сало на делікатес: попрацювала 10 хвилин, почекала 2 години

Навіть “гумове” на смак сало можна легко зробити ніжним. Для того, аби до борщу з пампушками було що подати, господині радять запам’ятати і собі цей рецепт. Як врятувати гумове сало

Таке точно бувало у кожного з нас хоча б раз у житті – стоїш на базарі або в супермаркеті біля прилавка та довго обираєш найсмачніший шматочок сала. А потім приходиш додому і куштуєш його, а воно виявляється твердим і буквально “гумовим”.

У такому разі не потрібно засмучуватись і бігти у місце, де купили продукт, аби його повернути. В домашніх умовах ви легко можете врятувати сало. Для цього вам потрібно трішки вільного часу та бажання. Ділимось секретним лайфхаком, який варто запам’ятати кожній господині.

Як врятувати гумове сало

Для того, аби гумове сало перетворити на ніжне та смачне, вам потрібно приготувати для нього маринад. Для цього підготуйте чорний і запашний перець, лавровий лист, а також декілька зубчиків часнику та півтори столові ложки звичайної столової солі.

Господині підказали рецепт, який допоможе зробити гумове сало ніжною закускоюГосподині підказали рецепт, який допоможе зробити гумове сало ніжною закускою

Покладіть усі спеції до каструлі та залийте літром чистої води, а потім доведіть усе до кипіння. У гарячий розсіл потрібно опустити шматочок твердого сала та знову довести все до кипіння. Накрийте каструлю кришкою.

Жорстке сало потрібно кип’ятити протягом 8-10 хвилин, а після цього вимкнути плиту. До слова, вогонь має бути мінімальний. Діставати сало з каструлі не потрібно, навпаки – посуд потрібно закутати у ковдру та залишити на 2 години.

Господині підказали рецепт, який допоможе зробити гумове сало ніжною закускоюГосподині підказали рецепт, який допоможе зробити гумове сало ніжною закускою

Потім дістаньте розсіл із розсолу та просушіть за допомогою паперових рушників. Наступним кроком потрібно натерти його улюбленими спеціями та залишити на декілька днів у холодильнику. Після цього ви можете насолоджуватись ніжним смаком продукту.

Джерело: noviydoctor.com