У Євросоюзі проводять розслідування щодо Telegram із-за можливого заниження ним кількості своїх користувачів

Джерело: detector.media
Ненадання інформації про кількість користувачів свідчить, що месенджер порушує Digital Service Act (DSA) — головний закон, який регулює роботу інтернет-платформ у ЄС.

Влада Євросоюзу вважає, що Telegram міг занижувати кількість своїх користувачів у ЄС, щоб не дотримуватися норм для великих IT-компаній. Про це повідомляє Financial Times  

Зазначається, що у своїх звітах платформа вказувала, що на території Євросоюзу вона має менше 45 мільйонів користувачів. У лютому 2024 року, за словами представників Telegram, месенджером у ЄС користувався 41 мільйон людей. 

Черговий звіт компанія мала подати у серпні, однак не зробила цього. При цьому в  компанії заявили, що кількість користувачів Telegram «істотно менше» цієї позначки.  
  
Financial Times повідомляє, що влада ЄС проводить розслідування паралельно розслідуванню, яке ведуть у Франції. Ненадання інформації про кількість користувачів свідчить, що сервіс порушує Digital Service Act (DSA) — головний закон, який регулює роботу інтернет-платформ у ЄС, кажуть джерела FT.  

При перевищенні числа 45 мільйонів користувачів інтернет-сервіси підпадають під дію «ряду правил» Брюсселя, які покликані обмежити їхній вплив, пише газета. Зокрема, правила вводять більш серйозні вимоги щодо модерації контенту, стороннього аудиту та обов’язкового обміну даними з Європейською комісією. 

Нагадаємо, суд у Франції відкрив офіційне розслідування щодо генерального директора Telegram Павла Дурова. Йому висунули звинувачення в низці злочинів, пов’язаних з організованою злочинністю. Але він може уникнути ув’язнення, якщо внесе заставу в 5 мільйонів євро. Також він має з’являтися у поліції двічі на тиждень і не може залишити Францію