Таємний трюк проти хирлявих томатів: цей біококтейль робить кущі міцнішими за м’язи Шварценеггера. Спробуйте

Сьогодні ми розповімо про біопрепарати, які позитивно впливають на томати і захищають їх від розвитку різноманітних хвороб. Ці препарат безпечні, адже не накопичуються в листі, стеблах та плодах. Агрономи розповіли, як захистити томати від хвороб

Найпопулярніший з таких препаратів – “Епін”. Він має безліч позитивних якостей:

  • прискорює зростання розсади,
  • зміцнює кореневу систему
  • робить рослини стійкими до несприятливих погодних умов.

Його можна використовувати, у фазі цвітіння для зміцнення зав’язей, а також під час плодоношення, щоб у томатів відкрилося “друге дихання”.

Для проведення позакореневої обробки листя цим препаратом необхідно взяти півлітра води та розвести в ній 6 мілілітрів “Епіну”. Ретельно перемішайте і за допомогою пульверизатора обприскайте листя з усіх боків. Щоб кущі були максимально міцними, здоровими і давали добрі плоди, потрібно обприскувати їх раз на два тижні.

Агрономи розповіли, як захистити томати від хворобАгрономи розповіли, як захистити томати від хвороб

Ще два препарати, що мають схожу дію, — це “Бактофіт” та “Фітоспорин”. Вони не лише прискорюють ріст і розвиток томатних кущів та плодів, а й є одними з найпотужніших біологічних знезаражувальних засобів. За своїми властивостями вони цілком можуть замінити розчини мідного купоросу, бордоської рідини та марганцівки для захисту від фітофторозу та інших грибкових хвороб і гнилей.

Препарати розводяться згідно з інструкцією та використовуються для обробки листя кущів. Завдяки цим трьом біопрепаратам ви зможете виростити дуже міцні, здорові і красиві кущі томатів із високою стійкістю до хвороб і поганої погоди.

Спробуйте використати наші рекомендації і побачите, який чудовий врожай зберете зі своїх грядок. Бажаємо успіхів!

Джерело: noviydoctor.com