Посадіть ці городні культури в серпні 2024 і встигніть зібрати рясний врожай: сусідка поділилася по секрету

Зазвичай у серпні вже збирають врожай багатьох городніх культур. Проте до настання морозів ще є час, щоб висадити нові рослини. Дізнайтеся, які саме овочі слід посіяти, щоб зібрати додаткові плоди. Городники назвали, які городні культури та квіти можна посадити у серпні

У другій половині літа експерти радять сіяти деякі види овочів. Зокрема, на початку серпня можна посіяти редис. Також для повторного плодоношення аж до початку заморозків можна додатково посіяти огірки ранніх сортів.

До того ж можна висадити різні сорти ранньостиглої капусти, наприклад, білокачанну, кольорову, брюссельську або ж кольрабі. Також на початку серпня рекомендується посіяти горох, який зможе достигнути вже в кінці вересня. Плюс, з початком дощів стручки гороху наливаються вологою і в результаті стають набагато смачнішими.

Окрім того, у першій половині серпня можна посіяти ріпу, щоб ще встигли сформуватися великі коренеплоди. Також повторно можна посіяти моркву та буряк. До того ж короткий період вегетації має спаржева квасоля, а тому експерти рекомендують сіяти і її.

Для того, щоб і надалі насолоджуватися свіженькою зеленню, можна посіяти деякі її види. Зокрема, кріп можна висаджувати практично кожні 3 тижні. Також експерти рекомендують сіяти у серпні цибулю.

Саджаю ці городні культури та квіти в серпні і ще встигаю повторно зібрати врожайСаджаю ці городні культури та квіти в серпні і ще встигаю повторно зібрати врожай

Ще одним обов’язковим видом зелені для вирощування у серпні є рукола, оскільки вона досить добре сходить та має здатність швидко достигати. Також петрушка встигне набратися сил до початку холодів, а тому її можна посіяти у серпні.

Наступна зелень – це шпинат. Його експерти також рекомендують висаджувати кожні три тижні, оскільки за цей термін він встигає дуже добре рости. Ще один вид зелені – листовий салат. Проте зверніть увагу, що його радять обов’язково поливати під час дуже спекотної погоди.

Що стосується квітів, то у серпні можна посадити або пересадити садову ромашку. Також експерти рекомендують садити у серпні китайську гвоздику, але обирати варто дворічний холодостійкий бордюрний вид гвоздики, котрий має великі квіти та міцні стебла.

Крім того, радять саджати дворічні флокси, які будуть добре рости у квітниках. До того ж у серпні варто пересаджувати на нове місце півонії, а також різні кущі багаторічників, які вже розрослися, наприклад, конвалії, іриси, лілії.

Джерело: noviydoctor.com