Були мутні, стали прозорі як сльоза: за 5 хвилин повертаю блискучу прозорість кришкам сковорідок і каструль

Жирний наліт та нагар з легкістю здатні утворюватися на кришках сковорідок і каструль. Дізнайтеся у цьому матеріалі, як швидко прибрати ці забруднення за допомогою доступних засобів. Чим я вже тільки не мила скляні кришки сковорідок та каструль

Перш за все, для того щоб скляні кришки від сковорідок та каструль не “обростали” жирним нальотом та нагаром, їх рекомендується мити після кожного застосування. Проте у тому випадку, коли забруднення вже накопичилося на кришках, його можна без зайвих зусиль позбутися за допомогою доступних засобів, котрі знайдуться практично у кожного вдома.

Як стверджують експерти, для того щоб очистити скляні кришки, можна використати соду та господарське мило, оскільки у їх складі є велика кількість лугу, котрий здатний дуже добре розчиняти жир. Для цього спершу покладіть кришки у великий залізний таз або каструлю та залийте їх проточною водою. Далі перемістіть цю ємність з кришками на вогонь. Після цього необхідно додати у воду одну столову ложку натертого господарського мила, п’ять столових ложок соди та три ложки оцту. Прокип’ятіть це все протягом 15 хвилин, а вкінці протріть кришки за допомогою металевої губки.

Господині розповіли, як швидко очистити скляні кришки сковорідок і каструльГосподині розповіли, як швидко очистити скляні кришки сковорідок і каструль

Наступним, не менш ефективним засобом для очищення кришок, є перекис водню. Для цього просто візьміть та залийте з однієї сторони кришку за допомогою перекису водню та залиште орієнтовно на 10 хвилин, щоб розчин добре подіяв. Після цього переверніть кришку на інший бік та знову залийте її цим засобом. Також за допомогою ватного диска, змоченого у розчині перекису водню, можна протерти важкодоступні місця. На останньому етапі просто витріть кришку за допомогою губки та промийте під водою.

Крім того, відмити забруднення зі скляної кришки допоможе дієвий розчин на основі звичайного засобу для миття посуду. Для цього спершу слід підготувати велику зручну посудину, де будуть знаходитися кришки. Далі в окріп засипте п’ять столових ложок соди та додайте сто грамів засобу для миття посуду. Потім викладіть приблизно на годину в цей розчин кришки, а вкінці очистіть забруднення за допомогою металевої губки.

Джерело: noviydoctor.com