6 українських режисерів створять художній серіал-антологію «Зниклі»

Джерело: detector.media
6 різних за жанром епізодів створюватимуть режисери Євген Тунік, Наталка Ворожбит, Крістіна Тинькевич, Олексій Тараненко, Ірина Цілик та Іван Уривський

Медіагрупа Film.ua спільно з ініціативою телеведучої Катерини Осадчої «Знайти своїх» створює серіал-антологію «Зниклі» про пошук зниклих під час повномасштабної війни цивільних українців та їхні родини. Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі Film.ua.

«Зниклі» — це художній серіал-антологія, який складатиметься з 6 коротких метрів і у фокусі якого теми зниклих під час великої війни цивільних, а також їхніх родин, які попри все шукають своїх близьких і сили жити далі. 

6 різних за жанром епізодів створюватимуть режисери Євген Тунік, Наталка Ворожбит, Крістіна Тинькевич, Олексій Тараненко, Ірина Цілик та Іван Уривський.

, – кажуть у Film.ua.

Там додають, що серед авторів, які виступають і режисерами епізодів: 

  •  Євген Тунік («Перші ластівки», «Перші ластівки. Залежні», «Перевізниця»);
  • Наталка Ворожбит («Погані дороги», «Спіймати Кайдаша»);
  • Крістіна Тинькевич («Як там Катя?»);
  • Олексій Тараненко («Я працюю на цвинтарі»);
  • Ірина Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин», «Я і Фелікс»);
  • Іван Уривський, для якого проєкт стане кінорежисерським дебютом.

, — додають у медіагрупі.

«Зниклі» — не тільки серіал, але й мистецький артпроєкт, тому він розпочнеться не зі знімань серіалу, а з відеокліпу для етногурту ДахаБраха, режисеркою якого виступить Наталка Ворожбит.

За задумом, сюжет кліпу переплітатиметься з оповіддю її епізоду з антології про депортованого хлопчика, який у своєму мирному дитинстві любив грати у схованки. Таким чином, антологія отримає не лише ще один потужний мистецький майданчик для промо, а й окремий аудіовізуальний твір.

Презентація відеороботи відбудеться на початку осені 2024. Також у планах — створення виставки та кілька спеціальних проєктів протягом 2024-2025 років.

Наразі артпроєкт знаходиться на стадії девелопменту, у планах — розпочати знімання серіалу-антології в наступному році.

Нагадаємо, що українська Film.UA Group зараз розробляє ігровий фільм, у якому персонажі мультфільму «Мавка. Лісова пісня» постануть у новій інтерпретації.