Мої кавуни стали сенсацією села: секрет успіху в цьому простому липневому “коктейлі” з трави та дріжджів

Кавуни, вирощені у відкритому ґрунті, потребують правильного догляду та підживлення для забезпечення гарного врожаю. Ось кілька порад щодо догляду за кавунами та ефективного підживлення. Городники поділилися ефективними методами підживлення кавунів

Через 10 днів після висадки розсади в ґрунт досвідчені городники радять провести перше підживлення настоєм трави. Це одне зі стандартних підживлень для багатьох рослин.

Для приготування ефективного настою, у бочку об’ємом 60 літрів закладають третину зеленої трави або бур’янів від прополювання, додають листя кульбаби, лопуха, лікарської ромашки, кропиви та інших трав.

Після цього бочку заливають водою, закривають кришкою та настоюють 7-10 днів у спекотну погоду, а в прохолодну – близько 14 днів. Один літр отриманого настою розводять в 10 літрах води та використовують для підживлення рослин під корінь. Для кавунів використовують одну підгодівлю настоєм трави, щоб не перегодувати рослини азотом, оскільки надлишок азоту сприяє росту зеленої маси, але може заважати зав’язуванню плодів.

Приблизно через 10 днів після цього проводять підживлення дріжджовим розчином. У кожну лунку рекомендується наливати приблизно 3 літри розчину. Перед будь-яким кореневим підживленням рослини добре поливають, а потім додають необхідне підживлення. Тобто підживлюйте не суху землю.

Городники поділилися ефективними методами підживлення кавунівГородники поділилися ефективними методами підживлення кавунів

Для поливу можна використовувати стару ванну, яка стоїть на вулиці і в ній вода відстоюється і нагрівається. Кавуни поливають приблизно раз на 5-7 днів у суху погоду. При поливі під кожен кущ виливають щонайменше 10 літрів теплої води.

Коли на кавунах починають з’являтися перші плоди та ще триває цвітіння, варто провести позакореневе підживлення борною кислотою, яка допомагає зберегти та збільшити кількість зав’язей, особливо в несприятливу погоду. Це підживлення робить рослини більш стійкими до посухи або різкого похолодання, запобігає розвитку різних гнилей, робить плоди солодкими та прискорює їх дозрівання.

Для приготування розчину для обприскування слід взяти пів чайної ложки порошку борної кислоти (приблизно 2 г) і розчинити його у невеликій кількості гарячої води. Потім цей розчин вливається в обприскувач і доводиться водою до 10 літрів. Цим розчином обробляють всі батоги по листю, квітам і зав’язям. Друге підживлення борною кислотою проводиться через 10 днів. За весь період цвітіння достатньо двох таких обробок, оскільки надлишок бору шкідливий як для рослин, так і для людини.

Джерело: noviydoctor.com