У Львові вулицю Карпінського перейменували на честь родини правників

Джерело: detector.media
У Львові в межах деколонізації топоніміки перейменували вулицю О.Карпінського, що у Галицькому районі міста, на вулицю Старосольських — львівської родини українських правників, пам'яткоохоронців та громадських діячів. Відповідне рішення 4 липня затвердили на сесії міськради.

У Львові на сесії міської ради вулицю Карпінського перейменували на честь родини правників та громадських діячів Старосольських.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

, — зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, керівник робочої групи для розгляду пропозицій перейменування назв вулиць, названих іменами російських діячів.

Також до переліку топонімів, які підлягають деколонізації, додали вулиці проф. П.Буйка, А.Бучми, А.Волощака, Червону, Ю.Смолича, пл. Липневу у Львові та дві вулиці у Брюховичах – А.Макаренка та Н.Бурденка.

, — зазначив Андрій Москаленко.

Крім того, на пленарному засіданні уточнили назви ще трьох вулиць у Залізничному та Личаківському районах. Так, вул. Прогулкова стала вул. Прогулянковою, вул. Дубінська – вул. Дубенською, вул. Орельська  – вул. Орільською.

Галицька,  Личаківська  та Залізнична районні адміністрації у місячний термін мають виготовити та встановити таблиці з новою та уточненими назвами вулиць.

Загалом у Львівській громаді за останній час перейменували 55 вулиць, що були названі  на честь російських діячів чи  асоціювалися з російською імперією, Росією чи радянською пропагандою. Назви ще 5 вулиць уточнили.

Нагадаємо, у Раді з’явився проєкт закону про перейменування Броварів.