Рятувальники Житомирщини проводять профілактичну роботу серед населення, спрямовану на попередження виникнення пожеж у природних екосистемах

Джерело: subota.online

5 липня бердичівські рятувальники провели рейд з метою профілактики пожеж в екосистемах на території Вчорайшенської територіальної громади.

До населення доводилася інформація про основні причини пожеж, що сталися в громаді у поточному році. Наголошувалося на обов’язковому забезпеченні пожежної безпеки в природних екосистемах, на дотриманні правил пожежної безпеки в побуті та на дотриманні правил безпечної життєдіяльності в цілому.

Фахівці ДСНС наголошували людям на забороні випалювання сухої рослинності та сміття, нагадали про правила поведінки під час «Повітряної тривоги» та у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів.

Шановні громадяни! Закликаємо вас не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці. Під час відпочинку на природі, необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров’ю!