10 крапель йоду на 1 літр молока: хочу запатентувати цю секретну підживку для помідорів, бо вона ефективна

Найкраще за будь-які мінеральні добрива тільки органіка й натуральність. Розповідаємо, чим підгодувати помідори, аби вони віддячили щедрим врожаєм. Як підгодувати помідори молоком і йодом

Сучасним дачникам хочеться виростити щедрий, а головне екологічний врожай помідорів. Для підживлення та захисту багато з нас використовує народні засоби. Один із натуральних методів підгодувати культуру – використовувати молоко та трішки йоду. Такий “еліксир” вилікує рослину.

Молочна підкормка для помідорів

Помідори доволі часто хворіють. Ефективним способом захистити та вилікувати кущі вважають приготування розчину з додаванням молока та йоду. Склад має особливу популярність серед дачників, адже всі компоненти доступні, а придбати їх можна в будь-якій точці країни.

У кожному випадку готувати розчин для удобрення помідорів потрібно на основі теплої рідини. У 4 літри відстояної води потрібно додати півтора літра молоко та 18 крапель йоду. Такий розчин допоможе зміцнити імунітет рослини та підвищити стійкість до захворювань. Для дезінфекції треба інший рецепт.

Експерти розповіли, як приготувати молочну підкормку для помідорів з йодомЕксперти розповіли, як приготувати молочну підкормку для помідорів з йодом

На 10 крапель йоду потрібно 5 літрів води та 1 літр молока. Змішайте до однорідності та на кожен кущ помідорів використайте 500 мілілітрів суміші. У профілактичних цілях потрібно змішати 200 мілілітрів молока та 15 крапель йоду. Отриманою сумішшю слід обробити зелену масу томатів.

Починати обробку рослин у відкритому ґрунті можна з моменту, коли з’являються перші сходи. Вперше її обробляють у віці 10 днів. Розчин потрібно приготувати з 3 літрів води та однієї краплі аптечного йоду.

Експерти розповіли, як приготувати молочну підкормку для помідорів з йодомЕксперти розповіли, як приготувати молочну підкормку для помідорів з йодом

У теплиці потрібно підвищувати імунітет наступним розчином – на пів літра молока використати 10 крапель йоду. Обробіть отриманою кількістю суміші один кущ томатів. Обробка є позакореневою.

Джерело: noviydoctor.com