Ніхто не вірить, що для приготування цього сиру достатньо покласти лимон в молоко: простіше рецепту немає

Приготувати домашній сир із молока доволі просто. Достатньо покласти в нього лимон і трішки почекати. Розповідаємо про всі тонкощі та секрети цієї справи. Як приготувати сир із лимона

У цій статті ви зможете дізнатись, як приготувати сир усього за пів години. Такий продукт виходить неймовірно корисним і зможе розбавити ваш щоденний раціон. Для такого сиру потрібно всього три продукти, але виходить він неймовірно смачним. Перед приготуванням запасіться 3 літрами молока, 1 лимоном та 1 столовою ложкою солі.

Як приготувати сир із лимона

Найголовніша “фішка” такого рецепта полягає в тому, що його дуже просто готувати. Ніяких складних маніпуляцій – просто нагріти молоко з лимонним соком. Найскладніше в тому, аби набратись терпіння та дочекатись моменту, коли сир буде готовим. На цей процес треба виділити приблизно 6-7 годин.

Кулінари поділились рецептом приготування домашнього сиру з додаванням лимонаКулінари поділились рецептом приготування домашнього сиру з додаванням лимона

Марлю потрібно покласти в друшляк та поставити в раковину. У чашку потрібно видавити сік одного лимона та слідкувати, аби туди не потрапили кісточки. Тим часом молоко поставте на вогонь та доведіть його до кипіння. Додайте туди ж лимонний сік. Одразу почніть перемішувати все та додайте сіль.

Далі потрібно дочекатись, поки рідина стане прозорою, а потім – злити все в марлю та позбутись від води, яка залишилась. Після цього зав’яжіть марлю. Потрібно перекласти все у контейнер, а зверху поставити гніт. Приберіть сир у холодильник на сім годин, а після цього насолоджуватись смаком ніжного сиру.

Кулінари поділились рецептом приготування домашнього сиру з додаванням лимонаКулінари поділились рецептом приготування домашнього сиру з додаванням лимона

У результаті ви отримаєте ніжний і дуже смачний домашній сир. Процес його приготування простий і не потребує докладання особливих зусиль. Втім, за словами кулінарів, такий молочний продукт сподобається вам набагато більше, ніж будь-який магазинний сир. Таку закуску точно потрібно приготувати хоча б раз.

Джерело: noviydoctor.com