Солодкий як цукор, рівний як стріла: це найкраще підживлення для буряка. Збільшило мій врожай в 2 рази

Наприкінці липня буряк дуже активно росте і формує свій єдиний плід. У час розвитку плоду городники завжди роблять одну з кількох підгодівель, яка допоможе виростити великі і солодкі буряки. Експерти розповіли, чим підживити буряки для щедрого та солодкого врожаю

Буряки під час формування коренеплоду завжди підгодовують за допомогою борної кислоти.

Вона стимулює підвищення врожайності, покращує смак буряків, підвищує вміст цукру у складі рослини, збільшує кількість вітаміну С і робить плід транспортабельним та покращує його характеристики зберігання. Буряки підживлюють борною кислотою два-три рази за сезон, причому роблять як полив, так і  у вигляді обприскування.

Розчин для підживлення робиться дуже  просто – розводимо 10 грамів борної кислоти у  склянці гарячої води, розмішуємо до розчинення, після чого додаємо ще 10 літрів води. Ретельно перемішуємо, і такий розчин використовуємо для обприскування або поливу – полив допоможе зміцнити кореневу систему та покращити засвоєння живильних мікроелементів, а обприскування прискорить надходження бору до куща, завдяки чому зав’язі зміцніють і плоди швидше дозріватимуть.

Експерти розповіли, чим підживити буряки для щедрого та солодкого врожаюЕксперти розповіли, чим підживити буряки для щедрого та солодкого врожаю

А ще дачники завжди поливають буряк сольовим  розчином, як би дивно це не звучало. Після такої обробки буряк стає набагато солодшим і смачнішим. Вперше   сольовим розчином поливають рослини на стадії  виростання перших листочків, а потім повторюють, коли почне виднітися плід буряка.

Щоб зробити розчин необхідно на відро води розвести одну ложку харчової  солі. Одного такого відра вистачає на один квадратний метр бурякової посадки. Такі підживлення допоможуть виростити смачний і солодкий буряк – зберігаються такі  коренеплоди будуть набагато довшими!

Джерело: noviydoctor.com