У Житомирі запроваджують додаткові потужності з виробництва електроенергії – мер

Джерело: ukrinform.ua

У Житомирі реалізують проєкти, які забезпечать додаткові потужності із виробництва електроенергії.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

«Ми розуміємо, що всі повинні готуватися до складних часів. Це і літо, коли буде спека та зросте використання кондиціонерів, а також зимовий період, коли піде опалення. Ми дуже добре пройшли першу зиму війни, коли в нас майже не було відключень. Сьогодні ми робимо все, щоб будувати в Житомирі додаткові потужності з виробництва електроенергії. Один об’єкт уже введений в експлуатацію, а ще декілька ми монтуємо. Це децентралізована система виробництва електроенергії, яка може забезпечити електроенергією комунальні підприємства, лікарні, окремі мікрорайони. В основному це газопоршневі машини», – зазначив Сухомлин.

За його словами, у Житомирі також стартує проєкт із будівництва ще однієї ТЕЦ на деревині, яка вироблятиме електроенергію. До вересня планують запустити роботу сонячних панелей для об’єктів Житомирводоканалу, що надасть додаткові 3 мегавати електроенергії. Паралельно місто очікує на можливість отримати ще близько п’яти газопоршневих машин.

«Ми зараз спілкуємося з великим бізнесом про великі проєкти енергозабезпечення міста. Це може бути потужність від 20 до 50 мегаватів, аби забезпечити Житомиру спокійне проходження опалювального сезону», – додав мер.

Сухомлин зауважив, що місто також має великий проєкт, який може дати 13 мегаватів електричної енергії. Йдеться про станцію зі спалювання переробленого сміття. Саме цей проєкт Житомир представлятиме на конференції з питань відновлення України, що за тиждень проходитиме у Берліні.

«Зараз ми можемо балансувати і робимо так, щоб місто не відключалося», – резюмував міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, 4 червня дефіцит в енергосистемі прогнозується впродовж усієї доби. Відповідно, діють ліміти на споживання для кожної області.